HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Als student aan HKU heb je de beschikking over een aantal digitale informatie- en communicatiediensten. Om hiervan gebruik te kunnen maken heb je meestal een login en een wachtwoord nodig.

Je gebruikt je e-mailadres om in te loggen bij HKU-diensten en om te communiceren met studenten en docenten. Je hebt je e-mailadres en wachtwoord ontvangen via je Studielink e-mailadres.

Webmail

Je kunt gebruik maken van het webmailprogramma van HKU. Als je beschikt over een @student.hku.nl adres ga je hiervoor naar webmail.hku.nl

Aanmaken forward

Je kunt e-mail laten doorsturen naar een vaker gebruikt e-mailadres. Lees hier hoe je zo'n z.g.n. Forward instelt. Let wel: vergeet je wachtwoord van je e-mailadres niet! Deze heb je ook voor andere diensten nodig!

Lees de handleiding (pdf)

Aanpassen wachtwoord

Het is verstandig om het wachtwoord wat je standaard toegewezen krijgt direct te veranderen in een sterk en voor jezelf begrijpbaar wachtwoord. Je kunt je wachtwoord aanpassen in het webmail programma.

Download de handleiding (pdf)

Wachtwoord vergeten?

Als je je wachtwoord van je mailaccount niet meer weet , kun je een nieuw wachtwoord laten versturen naar het e-mailadres waarbij je in Studielink geregistreerd staat. (of alternatief het e-mailadres dat je hebt gebruikt bij een Osiris aanmelding) Houd je studentnummer bij de hand en volg onderstaande link.

Vergeten wachtwoord formulier (nieuw venster)

Out-of-Office instellen

Als je even niet bereikbaar bent of wilt zijn kun je natuurlijk een out-of-office instellen om afzenders te laten weten dat je de e-mail voorlopig niet zult lezen.

Out of office installeren (pdf)

Instellen mailclient

Als student kun je natuurlijk ook gebruik maken van een mailprogramma als apple mail of thunderbird. Bekijk de instellingen die je nodig hebt om je mailprogramma in te kunnen stellen.

Download factsheet (pdf)

Persoonlijke opslag

Even via je webbrowser tijdelijk wat bestanden opslaan. Je kunt dit natuurlijk via dropbox doen, maar ook in je HKU-account. Lees hier op welke manier je netwerkopslag kunt gebruiken.

Persoonlijk opslag handleiding (pdf)

Plaatsen van website

Even snel je portfolio online zetten? Of een blog hosten. HKU biedt uitgebreide mogelijkheden voor het plaatsen van een website.

Webfolder en site handleiding (pdf)