HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Kiezen voor Utrecht betekent studeren in een gezellige en sfeervolle stad. Met maar liefst 70.000 studenten is Utrecht studentenstad bij uitstek.

Utrecht is bruisend jong én indrukwekkend oud. Je ervaart de intimiteit van een kleine stad, met de voorzieningen en ambities van een grote stad. Een wereldstad in zakformaat, waar je je snel thuis voelt. Logisch dus dat zoveel studenten er willen wonen!

Studentenverenigingen

Utrecht is een stad met opvallend veel studentenverenigingen. Dat is positief, je hebt als aankomende student dus een ruime keuze! De meeste studentenverenigingen liggen in het centrum van Utrecht, en zijn dus goed bereikbaar.

Sporten

In Utrecht kan je als student vaak tegen een gereduceerd tarief sporten. Daarnaast zijn er veel studentensportvereningen waar je lid van kan worden.

Politiek, cultuur en religie

Naast studentenvereningen en sportvereningen kan je als student in Utrecht ook politiek of internationaal actief zijn of lid worden van een van de religieuze vereningen.


Daarnaast heeft Utrecht een zeer uitgebreid kunst en cultuuraanbod.

Utrecht Studentenstad

Utrechtstudentenstad.nl is de site voor Utrechtse studenten. Je vindt er een actueel aanbod van activiteiten en een overzicht met handige links.

ViaKunst

ViaKunst is een kleine en creatieve studentenvereniging in Utrecht. ViaKunst biedt jou een plek waar je vrijblijvend met kunst en cultuur bezig kunt zijn en waar je op allerlei verschillende manieren je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Je komt samen in een gezellige setting, waar je met de leden allerlei activiteiten kunt ondernemen op het gebied van kunst en cultuur.