HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Kiezen voor Utrecht betekent studeren in een gezellige en sfeervolle stad. Met maar liefst 70.000 studenten is Utrecht studentenstad bij uitstek.

Utrecht is bruisend jong én indrukwekkend oud. Je ervaart de intimiteit van een kleine stad, met de voorzieningen en ambities van een grote stad. Een wereldstad in zakformaat, waar je je snel thuis voelt. Logisch dat zoveel studenten er willen wonen!

Utrecht Studentenstad

Utrechtstudentenstad.nl is de site voor Utrechtse studenten. Je vindt er een actueel aanbod van activiteiten en een overzicht met handige links.

Studentenverenigingen

Utrecht is een stad met opvallend veel studentenverenigingen. Je hebt als aankomend student een ruime keuze! De meeste studentenverenigingen liggen in het centrum van Utrecht waardoor ze goed bereikbaar zijn.

Sporten

In Utrecht kun je als student vaak tegen een gereduceerd tarief sporten. Daarnaast zijn er veel studentensportvereningen waar je lid van kan worden.

Politiek, cultuur en religie

Naast studentenverenigingen en sportverenigingen kun je als student in Utrecht ook bijvoorbeeld politiek of internationaal actief zijn of lid worden van één van de religieuze verenigingen.


Daarnaast heeft Utrecht een zeer uitgebreid kunst en cultuuraanbod.

ViaKunst

ViaKunst is een kleine en creatieve studentenvereniging in Utrecht. ViaKunst biedt jou een plek waar je vrijblijvend met kunst en cultuur bezig kunt zijn en waar je op allerlei verschillende manieren je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Je komt samen in een gezellige setting, waar je met de leden allerlei activiteiten kunt ondernemen op het gebied van kunst en cultuur.