HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Utrecht kent een zeer divers kunst en cultuur aanbod.

Vaak kun je met korting (op vertoon van je studentenkaart, soms i.c.m. je bewijs van inschrijving van dat studiejaar) naar diverse musea, de stadschouwburg, muziekcentrum Tivolivredenburg of een van de vele bioscopen en filmtheaters in de stad.

Parnassos

Parnassos is het cultuurcentrum voor studenten in Utrecht. Bij Parnassos kun je cursussen volgen op het gebied van muziek, theater, fotografie, beeldende vakken, schrijven en dans. Daarnaast is er:
• Het maandelijkse Cabaretpodium met goedgebekte cabaretiers en stand-up comedians.
• U Jazz CROSS-OVER Jam, een cross-over podium waarin jazz de verbinding zoekt met andere muziekstijlen, met maandelijks een bekende gastsolist in één van deze muziekstijlen.
• WessieSessie, een try-out podium voor jazzbands met aansluitend een jamsessie!
• Allerlei theater-, musical- en zangproducties.

Repetieruimtes
Parnassos heeft ook repetitieruimtes van verschillende formaten. Deze zijn ingericht voor muziek, theater en dans. Elke ruimte heeft een muziekinstallatie en een gestemde piano. Wil je regelmatig komen repeteren dan is een Parnassospas handig. Met deze pas kun je (voor een maand of een jaar) tijdens openingstijden zo vaak je wilt oefenen in de repetitieruimtes.

Korting
Je kunt tegen een gereduceerd tarief cursussen volgen en gebruik maken van de faciliteiten bij Parnassos.

Open lesweek en inschrijven
Parnassos heeft twee cursusseizoenen, van september tot januari en van februari tot juni. In november en april zijn er vaak nog korte cursussen waarvoor je je kunt inschrijven. In september kun je gratis proeflessen volgen van bijna alle cursussen tijdens de Open lesweek.

Kijk voor meer informatie op Parnassos.