HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Wil je wat bijverdienen? Je vindt hier informatie over bijbaantjes. Je kunt ook binnen HKU werken als studentassistent.

Bijverdiengrens DUO

Let goed op de hoogte van het bedrag dat je bij mag verdienen naast je studiefinanciering. Daarvoor heeft DUO een bijverdiengrens. Als je over de grens heen gaat dan moet je het bedrag terugbetalen dat je boven de grens hebt bijverdiend.

Studentassistentschap

Als student kun je tijdens je studie werken bij HKU als studentassistent. Je moet hiervoor wel als student staan ingeschreven aan HKU. Als buitenlandse student kun je alleen werken als studentassistent als je voldoet aan alle wettelijke vereisten voor legale arbeid in Nederland.

Werkzaamheden
Beschikbare werkzaamheden variëren per school. Denk aan bijvoorbeeld ondersteuning voor een project, in de bibliotheek/mediatheek of mailingen versturen. Een studentassistent kan ook werkzaam zijn in het kader van onderwijs, zoals bij het verrichten van onderzoek.

Betaling
Als je voor HKU werkt als studentassistent loopt je betaling via Tentoo/payroll professionals. Je schrijft je eenmalig online in (je hoeft per klus geen formulieren meer in te vullen). Uren worden door de afdeling waarvoor je werkt bijgehouden. Je krijgt per mail een kopie van je uren ter akkoord.
Neem voor vragen contact op met de Servicebalie van je locatie.

Bijbanen en vacatures

Naast studentassistent kun je natuurlijk ook werken in de horeca, als callcentre agent of bijvoorbeeld in de zorg. In Utrecht, studentenstad bij uitstek, zijn veel mogelijkheden op het gebied van werk.

Indeed is een zoekmachines voor vacatures én stageplaatsen die recentelijk gepubliceerd zijn in honderden job boards, krantenadvertenties en op de web-sites van bedrijven.

Op deze vacaturebank vind je een overzicht van extern aangemelde vacatures voor stages, projecten, (bij)banen en (korte) klussen.