HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Soms heb je behoefte aan extra financiële ondersteuning. Er zijn allerlei verschillende soorten fondsen en beurzen waar je een aanvraag kan indienen. Vaak zijn deze fondsen beschikbaar voor specifieke groepen, doelen of projecten.

Profilerings fonds

Het Profileringsfonds is er voor financiële steun bij studievertraging, bestuursbeurzen en talentbeurzen voor niet-EU studenten. Lees meer over het Profileringsfonds.

Buitenland

Voor studenten die naar het buitenland gaan zijn er specifieke beurzen. Hierbij is het relevant of je naar het buitenland gaat tijdens je studie of na je afstuderen.

Als je het buitenland gaat tijdens je studie voor een uitwisseling, project of stage dan kun je een aanvraag doen voor:

Tijdens studie
Jan van Scorelfonds
Erasmus+ beurs
Holland Scholarship

Na afstuderen
Deze beurzen en fondsen zijn specifiek voor studie, stage of projecten in het buitenland na je afstuderen.
lees meer

Particulier

Daarnaast zijn er een groot aantal particuliere fondsen. Afhankelijk van het fonds, kun je een beurs aanvragen voor zowel tijdens als na je studie. Aanmeldingen voor deze fondsen lopen via de fondsen zelf. Het is aan te raden om verschillende fondsen aan te schrijven.

• KFHeinfonds: www.kfhein.nl
• Vreedefonds: www.vreedefonds.nl
• Schuurman Schimmel-van Outeren stichting: website

• Bij www.student-grants.eu kunnen studenten die naar het buitenland een beurs van €1000 aanvragen.

• Stichting Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude Den Haag, voor een studiebeurs of renteloze lening.

Verder zijn er databases beschikbaar om je te helpen beurzen in Europa te vinden en vergelijken, zoals www.scholarshipportal.eu en www.beursopener.nl.

Conservatorium studenten

Deze fondsen zijn voor studenten van HKU Utrechts Conservatorium die een nieuw muziekinstrument moeten aanschaffen of een cursus, masterclass of concours in het buitenland willen volgen. 
Er zijn twee interne fondsen:

Georgine van den Boogert Stichting
Richard Hol Fonds

Voor financiele ondersteuning bij de aanschaf van een nieuw muziekinstsrument kun je ook het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) aanschrijven.

Voor de aanvraag bij particuliere fondsen is een ondersteunende brief van je studentendecaan nodig. Neem daarom ruim vóór je de fondsen aan wilt schrijven contact op met je studentendecaan, dit kan via de Servicebalie Studentzaken.

Eerdere beurstoekenningen

Elk jaar krijgen HKU studenten beurzen toegekend voor allerlei studies en projecten. Via onderstaande links kun je een indruk krijgen

VSB fonds

Prins Bernhard Cultuurfonds

Toekenningen overige fondsen