HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Bij HKU zijn er duidelijke procedures voor studenten met een functiebeperking. Je kunt aanpassingen of voorzieningen aanvragen om de manier waarop je studeert te faciliteren.

Nadat je bent toegelaten tot HKU is het van belang dat je tijdig een aanvraag doet zodat de voorzieningen snel kunnen worden geregeld.

Voorzieningen

Voorzieningen worden op maat afgesproken, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Selecteer hieronder wat op jou van toepassing is. Daar vind je ook informatie over de aanvraagprocedure.

Studiefinanciering

Studenten met een functiebeperking kunnen mogelijk in aanmerking komen voor een uitzonderingsregel op de prestatiebeurs.

Je kunt ook een aanvraag doen voor financiële ondersteuning uit het profileringsfonds. De studentendecanen kunnen je hierover informeren.

De Wet

HKU werkt conform de wet gelijke behandeling op grond van handicap en chronische ziekte. Op de website van ZorgWijzer vind je informatie over hoe het onderwijs voor mensen met een handicap is geregeld.

Haalbaarheid

De aard van je handicap kan wel een rol spelen bij geschiktheid voor bepaalde opleidingen. Lees meer over de haalbaarheid opleidingen.

Gemaakt door HKU studenten voor Handicap en Studie.


Gemaakt door HKU studenten voor Handicap en Studie.