HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Als ondernemer wil je ook een dak boven je hoofd. Hier vind je links naar werkruimtes, flexibele werkplekken en incubators in Utrecht.

Werkruimte Utrecht

Utrecht kent diverse bemiddelingsorganisaties en verzamelgebouwen.

Makelpunt
Makelpunt is een digitaal loket van Gemeente Utrecht waar vraag en aanbod naar ruimte om te repeteren, te vergaderen of te presenteren e.d. bij elkaar komen.

Sophies Kunstprojecten

Sophies Kunstprojecten is een Utrechtse organisatie die zich inzet voor ruimte en gelegenheid voor kunst.


SWK

SWK Kunsthuisvesting ontwikkelt, beheert en verhuurt cultureel vastgoed.


Vechtclub
In de Vechtclub, gevestigd naast winkelcentrum Overvecht in Utrecht, bevinden zich kantoorruimtes voor diverse creatieve ondernemers, een theaterzaal met foyer, diverse ontwerpstudio's en een hout- en metaalwerkplaats.

Amsterdam Economic Board

Nog meer informtie over werkruimte voor creatieven vind je ook op de website van het Amsterdam Economic Board

Flexibele werkplekken

Er ontstaan (ook in Utrecht) steeds meer plekken waar je kunt inloggen op het  internet, kunt werken en netwerken.


Huis aan de Werf is misschien wel meest creatieve werkplek in Utrecht. Vanaf 3 oktober 2011 staat hier iedere werkdag de 'foyer' open voor zzp'ers, netwerkers, creatieve zielen, buurtbewoners en stadsgenoten. Werkplek en wifi gratis, koffie betaald. Open maandag t/m vrijdag vn 9.30-18.00 uur.


Seats2Meet is een fijne plek in Hoog Catharijne. Je kunt hier werken en afspreken met zakenrelaties. Services zoals internet, koffie, thee en zelfs lunch zijn gratis (besloten ruimtes huren kost wel geld). In ruil voor deze service word je (gratis) lid van de Seats2Meet community.

CoffeeCompany aan de Vismarkt heeft goede koffie en op het kassabonnetje staat een inlogcode voor wifi. Leuke sfeer en muziek.


Igluu is ook in de binnenstad en heeft betaalde, flexibele werkplekken en werkt met en soort abonnementen.


Maliebaan45 is de nieuwste aanwinst in Utrecht met vaste en flexibele werkplekken tegen schappelijke prijzen. Zo kun je al 20 keer een halve dag komen werken voor € 26,-.


Flexibelewerkplekken.nl tenslotte is een soort Marktplaats voor werkruimte.

Incubators

Een Incubator versnelt de ontwikkeling van jouw onderneming door het bieden van bijvoorbeeld werkruimte, netwerk, ondersteuning en begeleiding.


Mediagilde

Mediagilde heeft een programma voor 150 creatieve en getalenteerde mediaprofessionals per jaar. Dertig van deze creatieve starters krijgen een werkplek in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam).

Dutch Game Garden
Via de Game Company Incubator helpt Dutch Game Garden afstudeerders en startende ondernemers met het opzetten en uitbreiden van hun eigen gamebedrijf.

Utrecht Inc
UtrechtInc biedt startende ondernemingen een aantal basis faciliteiten om zo de beste voorwaarden voor succes te scheppen.

NUtrecht
NUtrecht is een fysieke omgeving waarin jonge en talentvolle ondernemers de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen. Door middel van een laagdrempelig systeem kunnen jongeren een bedrijfsruimte huren en hun creatieve of kunstzinnige diensten in de praktijk brengen onder het mom van leren door proberen.