HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

De kerntaak van een opleidingscommissie (OC) is advisering over alle zaken die het onderwijs betreffen.

Taken

De OC signaleert en adviseert, maar lost geconstateerde problemen niet zelf op. Dat laatste is de taak van de schooldirecteur. Een belangrijk punt van aandacht is het vaststellen van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) en de manier waarop deze wordt uitgevoerd. Kwaliteitszorg is eveneens een belangrijk onderwerp. De uitkomsten van panelgesprekken, maar ook de landelijke enquêtes, de Nationale Studentenenquête (NSE) en HBO-Kunstenmonitor (Alumni) worden besproken.


Voor handboek en reglement, zie Reglementen.

Opleidingscommissie Docent Muziek

Opleidingscommissie Bachelor of Music en Master of Music (BMus/MMus)

Docentleden: Karin van der Poel (waarnemend VZ), Heiko ter Schegget, Euwe de Jong.


Studentleden: Saskia Peters, Boudewijn Pleij, Anne van Brunschot


De OC BMus/MMus adviseert de directie van HKU Utrechts Conservatorium over de inhoud en kwaliteit van het onderwijs in de Bachelor en Master of Music opleiding. Zo geeft de OC bijvoorbeeld advies over het lesaanbod, de opbouw van het curriculum en de organisatie van ons onderwijs.


Dus wanneer je opmerkingen, vragen of ideeën hebt over hoe we ons onderwijs kunnen verbeteren, aarzel dan niet om ons te mailen: ocbmusmmus@hku.nl.

Eén van ons individueel aanspreken op school kan natuurlijk ook!

Heiko ter Schegget (OC BMus/MMus)

Hoofdvakdocent blokfluit Historische Instrumenten. Naast het lesgeven aan het conservatorium treedt Heiko regelmatig op als solist en met diverse barokensembles. Zijn andere passies zijn het bouwen van blokfluiten naar historische voorbeelden en sleutelen aan zijn Peugeot uit 1958.

Boudewijn Pleij (OC BMus/MMus)

Boudewijn studeert jazz/pop piano en zit nu in jaar 2. In zijn vrije tijd luistert en produceert hij elektronische muziek. 90s hiphop inspireert hem en hij speelt in een Hiphop/Reggae band genaamd Destructive Penguins.

Karin van der Poel (OC BMus/MMus)

Kern- en hoofdvakdocent zang Klassieke Muziek, docent methodiek zang klassiek, studiecoach, begeleider eindwerkstukken, stagebegeleider, zangdocent bij ODM en begeleider afstudeerwerkstukken ODM, kernlid van  in het Nederlands Kamerkoor, soliste, koorcoach en dirigent.

Anne van Brunschot (OC BMus/MMus)

Anne van Brunschot, jaar 1 Musician 3.0 is componist, improvisator en maker aan de piano. Naast muziek maken en schrijven is zij ook graag bezig met geschiedenis, sprookjes, verhalen en andere kunstdisciplines.


Euwe de Jong (OC BMus/MMus)

Euwe is kerndocent Toegepaste Muziektheorie, Klassieke muziek.
Samen met zijn broer Sybolt heeft hij zich gespecialiseerd in het vierhandig uitvoeren van cantatedelen van J. S. Bach.
Sinds 2006 verschenen er acht cd's, gespeeld op historische stadsorgels in Nederland.
Saskia Peters (OC BMus/MMus)

Saskia Peters zit in haar vierde jaar bachelor klassiek viool en voor het derde jaar in de OC. Naast haar studie is ze concertmeester van het Ricciotti Ensemble en viooldocente bij het Leerorkest.