HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Studenten Product Design en Spatial Design kunnen in jaar 3 voor een exchange naar een partnerinstelling of voor een stage naar het buitenland. Studenten Fashion Design kunnen alleen in het tweede semester van jaar 2 op exchange.

Algemene informatie

Wanneer je tijdens je studie naar het buitenland wilt, zijn er een aantal stappen te doorlopen. Welke dat zijn, kun je lezen op de website van HKU Onderwijs- en Studentzaken.

Voorlichtingsbijeenkomst 'Studeren in het Buitenland'

Op dinsdag 24 oktober van 14.15 tot 15.50 uur zal in lokaal IB203 een voorlichtingsbijeenkomst over studeren in het buitenland worden gehouden. Deze bijeenkomst is vooral bedoeld voor studenten jaar 2 Spatial en Product Design, maar studenten jaar 1 zijn ook welkom.

Tijdens de bijeenkomst worden de verschillende mogelijkheden op het gebied van studeren in het buitenland besproken en komen praktische zaken zoals beurs, visum en aanmelddeadlines aan bod.

Mogelijkheden exchange

Uitbreiding partnerinstellingen

Momenteel is HKU Design bezig met het uitbreiden van haar netwerk van partnerinstellingen. Zodra hierover meer bekend is, zullen deze instellingen gepubliceerd worden.

Beschikbare plaatsen

Het aantal exchange-plaatsen is gelimiteerd. Voor een aantal populaire instellingen is het moeilijker om geselecteerd te worden. Je herkent deze aan een *.

In een enkel geval kan het voorkomen dat een instelling een bepaald semester niet beschikbaar is voor uitwisseling. Dit heeft dan te maken met de balans tussen inkomende en uitgaande studenten.

Contactpersonen

  • Tutor: Je tutor kan je ondersteunen in je studievoortgang m.b.t. ‘buitenland’, je exchange-aanvraag, je stagecontracten, enz.
  • HKU Onderwijs- en Studentzaken: HKU Onderwijs- en Studentzaken (OSZ) regelt samen met jou de praktische zaken (beurs, visum) en informeert je over de aanvraagprocedure bij een buitenlandse instelling.