HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Op deze pagina vind je informatie die relevant is voor de basisopleiding Utrechts Conservatorium.

Programma

Je krijgt individuele instrumentale, vocale of compositielessen. Met de lessen muziekleer en solfège bereid je je voor op het theoretische deel van het toelatingsexamen voor de opleiding Bachelor of Music of de opleiding Bachelor of Music in Education (Docent Muziek).


Theorie

Je krijgt theorielessen van elk 75 minuten, in een groep van maximaal 20 studenten. Als je je theorie afsluit met een voldoende krijg je vrijstelling voor het theoretische gedeelte van het toelatingsexamen voor één van de bacheloropleidingen. De lessen vinden plaats aan het einde van de dag, je kunt kiezen welke groep het beste uitkomt voor je.

Hoofdvak

Je schrijft je in als contractstudent voor instrumentale of vocale hoofdvaklessen. De contractstudie bestaat uit individuele lessen van 45 minuten. Je maakt zelf afspraken met de hoofdvakdocent wanneer de individuele lessen plaats vinden.

Studenten van de basisopleiding Docent Muziek krijgen naast theorieles ook zangles en pianoles. De zangles vindt plaats in kleine groepen.


Je kunt na overleg met je tutor en je docent deelnemen aan groepsactiviteiten van de Bacheloropleiding, zoals masterclasses, werkweken en projecten.

Docenten

Diverse docenten die les geven aan HKU Utrechts Conservatorium maken ook deel uit van het docententeam van de Academie Muzikaal Talent. Dit vergemakkelijkt de doorstroom naar de basisopleiding Utrechts Conservatorium of de Bacheloropleiding van HKU Utrechts Conservatorium. De Academie Muzikaal Talent is een onafhankelijke, zelfstandige organisatie.


Voor meer informatie kijk op www.academiemuzikaaltalent.nl.