HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Jouw locatie

HKU IBB-laan

Ina Boudier-Bakkerlaan 50

3582 VA  Utrecht

tel. 030 2091909

Meer informatie

Welkom!

De cursus start op 10 september 2019 om 17:45 in lokaal 2.19 op de IBB-laan. Tijdens deze eerste les krijg je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen aan de basisopleiding. Hieronder staat de belangrijkste informatie alvast opgesomd.

Rooster

Het rooster vind je hier (pdf).

Lestijden en vakanties

De lessen zijn op dinsdag- en donderdagavond van 17:45 tot 21:45 op de IBB. De eerste les is op 10 september 2019, de laatste les op 28 maart 2020. In de week van 21 oktober is er herfstvakantie en van 23 december tot en met 3 januari is de kerstvakantie. Op donderdag 9 januari 2020 is er geen les in verband met een onderwijsdag.

Toetsing

Tijdens de lessen in de basisopleiding krijg je verschillende opdrachten die je in de les of thuis maakt en bij de docent inlevert. Er zijn geen tentamenweken. Aan het eind van de basisopleiding maak je opnieuw de toelatingstoets, dit vindt plaats op 24 maart 2020 in de avond.

Wat neem je mee?

Zorg dat je elke les een koptelefoon, pen en papier, usb-stick/clouddienst/laptop bij je hebt. Tijdens de lessen kun je waar nodig gebruik maken van de computers op de HKU. Als je een eigen laptop hebt kun je deze meenemen. Er zijn geen specifieke eisen waaraan je laptop moet voldoen.

Vakken

Je krijgt tijdens de basisopleiding een divers aanbod aan vakken. De vier hoofdvakken zijn:

  • muzikale basis,
  • productietechnologie
  • klank & geluid
  • systeemontwerp

Daarnaast krijg je nog verschillende ontwerpvakken, projectweken en compositieles. Je loopt tijdens de basisopleiding geen stage.

Vragen?

Als je vragen hebt over je inschrijving kun je contact opnemen met HKU Servicebalie Studentzaken (sz@hku.nl/030-2091540). Voor vragen over de inhoud van de cursus kun je contact opnemen met Roald van Dillewijn.