HKU Studentportal
HKU Studentportal
 • Volg ons op facebook
 • Volg ons op twitter

De fotostudio vind je op HKU Oudenoord.

Contact

Reserveren via de servicebalie:

Tel: 030-2091212 of aan de balie


Medewerkers: Gerard van Wingerde en Herman Kempers

Kantoor: ruimte 0.46

Tel: 030-2091275


Begeleiding op afspraak: foto.oudenoord@hku.nl

Fotostudio

Dag Tijd Aanwezigheid beheer
ma 09.00-21.30 12.30-20.30
di 09.00-21.30 09.00-17.00
wo 09.00-21.30 09.00-17.00
do 09.00-21.30 09.00-17.00
vr 09.00-18.30 -

Actuele openingstijden

Bekijk voor beschikbare en niet beschikbare momenten de inschrijfmap bij de servicebalie.

Wat is mogelijk?

De fotostudio is opgedeeld in 4 werkplekken:


Fotostudio 1

Grote studio, uitgerust met een limbowand (naadloze witte wand).


Fotostudio 2

Kleine studioruimte, voorzien van opnametafel en repro-opstelling. Bedoeld voor kleine opstellingen voor product-, portret- of (boek)reproductie-fotografie. Er komt nog een systeem voor achtergrondrollen van 1.40m breed.


Fotostudio 3

Studioruimte met 2.70m brede achtergrond (wit/zwart). Extra in deze ruimte is de groene/blauwe achtergrondrol die kan worden ingezet voor chromakey bij filmopnamen.


Fotostudio 4

Studioruimte met 2.70m brede achtergrond (wit/zwart). Extra in deze ruimte is de groene/blauwe achtergrondrol die kan worden ingezet voor chromakey bij filmopnamen. Door middel van een schuifwand is deze ruimte af te sluiten van de rest van de ruimte.

Bijzonderheden

 • De studioruimtes zijn voorzien van 1000W halogeenlampen op (grond-)statieven; het licht daarvan is met verschillende reflectors in te stellen als hard of soft light. Sinds enige tijd zijn we bezig om het aanwezige halogeenlicht aan te vullen met (en op termijn geheel te vervangen door) led-lampen. Als je de lichtkleur van deze led-lampen instelt op 3200K zijn ze uitwisselbaar met het halogeenlicht. 


 • De studio's 1, 3 en 4 zijn bovendien voorzien van systeemflitsers aan mobiele plafondrails. Deze flitsers zijn alleen bedoeld voor studenten van de opleiding Photography, die bekwaam geacht worden.

 • De apparatuur die in de kluizen ligt mag alleen door studenten van fotografie worden gebruikt. De kluissleutel kan men tijdens openingstijden bij de receptie ophalen. Uitgifte van deze kluissleutels wordt alleen gedaan aan studenten die op de lijst staan die door de beheerders aan de receptie is overhandigd.

 • Als je echt niet gestoord kan/wil worden bij je werk in een van de studioruimtes is het niet genoeg om gordijn of deur te sluiten. Graag ook een mededeling bij de ingang van je ruimte, om misverstanden te voorkomen.

 • Camera's, statieven en eventueel andere benodigde attributen, word je geacht zelf mee te brengen. Bij de Uitleen op Oudenoord zijn diverse spullen te leen. Let hierbij op de openingstijden!

Huisregels

In de fotostudio gelden de volgende regels:

 • je gaat verantwoordelijk om met de ruimte en de apparatuur;
 • je laat de ruimte schoon en opgeruimd achter (je zet de lampen aan de kant, flitsers schakel je uit etc.);
 • bij het gebruik van muziek houdt je rekening met andere gebruikers;
 • je gebruikt de studio niet voor presentaties en beoordelingen;
 • eten en drinken is niet toegestaan.

Impressie werkplaats