HKU Studentportal
HKU Studentportal
 • Volg ons op facebook
 • Volg ons op twitter

De Digitale Drukwerkplaats vind je op HKU Oudenoord

Contact

Tel. 030-2091225

Mail. digitaledruk.oudenoord@hku.nl


Medewerkers

Bart van der Lee, Chaïm Dijkstra, Daniël Baeten & Freek Maandag

Openingstijden

Dag Tijd Beheerder
ma 9.00 - 17.00 * Bart en Chaïm
di 09.00 - 20.30 * Bart
wo 09.00 - 17.00 * Bart en Daniël
do 09.00 - 20.30 * Freek
vr 09.00 - 17.00 * Chaïm
*pauze 12.15 - 13.00 & 17.00 - 17.30

Aangepaste openingstijden

Wanneer de werkplaats gesloten is, kun je terecht op locatie IBB voor speciaal printwerk. Bekijk hier hun aanbod.Woensdag 25 september tot 14:30 uur geopend.

Wat is mogelijk?

In deze werkplaats kan je aan de slag met verschillende print technieken, deze zijn gericht op hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast speelt het experiment met de machines, de bijbehorende materialen, mogelijkheden en onmogelijkheden een belangrijke rol.


We werken niet op reservering maar met open inloop. Mocht het druk zijn dan is het bij de meeste printers mogelijk om je in te schrijven. Noteer in dat geval je naam, je 06-nummer en het papiersoort waarop je wilt printen. Zo kan degene voor je jou bellen en zo bel jij degene na jou. We vragen je in een dergelijke situatie niet in de werkplaats te blijven wachten tot je aan de beurt bent maar elders in het pand.


We werken met zowel PC als Mac, houd er rekening mee dat je USB of externe harde schijf compatibel is met beide systemen.


Voor al je vragen rondom beeldbewerking, digitale opmaak en een drukklaar bestand maken kun je terecht bij Simone (+31 627063978)


Voor eenvoudig printopdrachten:

A4 of A3, z/w of kleur, enkelzijdig of dubbelzijdig

Wordt je doorverwezen naar de algemene printers.
Laserprinters

Konica Minolta bizhub PRO C1060L

Deze laserprinters zijn heel specifiek gekozen op hun technische kwaliteiten met betrekking tot grafische en fotografische uitingen en de consistentie hiervan op een breed assortiment papiersoorten en andere materialen. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het printen van boeken en andere specialistische uitingen.

- aanleverspecificaties, materialen & prijzen

- handleiding

Als je een boek gaat maken, loop dan vooraf langs bij Letterpress, Bookdesign & Typography om door te nemen wat de inbind mogelijkheden zijn en waar je rekening mee moet houden met printen.


(Grootformaat) Foto printers

Epson SC-P5000 & Epson SC-P9000

Op het gebied van fotoprinters wordt het niet veel beter dan dit. Van de SC-P5000 hebben we twee modellen staan, deze printen op vellen A4, A3+ & A2 en de SC-P9000 is voor alles vanaf A2 tot groter dan A0 en alle denkbare formaten er tussenin. Deze drie printers hebben dezelfde inkt- en printkop technologie, hierdoor komt de fotokwaliteit in de vorm van kleurbereik, detail en uitstraling heel dicht bij elkaar.

- aanleverspecificaties, materialen & prijzen

- handleiding


Flatbed printer

Mimaki UJF-7151plus

Deze flatbed kan printen op een grote diversiteit aan materialen, denk hierbij aan hout, glas, plexiglas, metaal en is dus ideaal voor hoogwaardige prints op harde en semi-flexibele media. Daarnaast kan je met deze printer wit en vernis printen, tevens kan het vernis worden bepaald en zo als mat of als glossy worden ingezet.

- aanleverspecificaties, materialen & prijzen

- handleiding


Huisregels

 • op de computers is geen internet
 • je dient te werken vanaf een USB-stick
 • jassen aan de kapstok op de gang
 • geen tassen op de tafels
 • papier wordt niet los verkocht
 • ruim papier op wat je hebt gebruikt
 • gereedschap blijft in de werkplaats
 • het is een schone werkplaats
 • er is geen mogelijkheid voor opslag
 • neem iets mee om je prints in te kunnen vervoeren

Impressie werkplaats