HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Oudenoord 700 is volop in beweging! Duurzaamheid is daarin een heel belangrijk thema.

Duurzaam gebouw

Het gebouw is al redelijk duurzaam. Bij de renovatie is gekozen voor een energiebesparende installatie met warmte- en koude opslag in de bodem. Achter én soms voor de schermen wordt hard gewerkt om het gebouw nog duurzamer te maken én te houden.

Energiereductie

Op locatie Oudenoord zijn in de afgelopen periode aanpassingen gedaan om energiereductie te kunnen realiseren. Er wordt stadsverwarming gebruikt (in plaats van gas) en warmte uit de ventilatie wordt terugwonnen.


Draaideur

De draaideur aan de achterzijde van het gebouw is geplaatst voor warmtebesparing.


Verlichting

In november en december 2018 wordt de huidige verlichting in de gangen en in het Atrium vervangen voor energiezuinig LED. In de fotostudio is, na een uitgebreide testperiode, alle hallogeenverlichting vervangen door LED-verlichting. Naast een besparing van energie levert dit in de fotostudio ook een veel veiligere werksituatie voor studenten en medewerkers op.


Zonnepanelen

HKU doet verkennend onderzoek naar de mogelijkheden voor het leggen van zonnepanelen op het dak.

Duurzame maatregelen

Overige voorbeelden van het duurzaamheidstraject Duurzaam Oudenoord zijn:

- afvalscheiding

- hergebruik van Exposure-materialen

- afspraken met toeleveranciers over een mindere frequentie van leveringen en het niet meer stationair laten draaien van de motor.


Leuk om te weten - sinds het vervangen van de printers- en kopieermachines is het papierverbruik aanzienlijk verminderd.

Vragen?

Heb je vragen of opmerking, neem dan vooral contact op met de servicebalie: servicebalie.oudenoord@hku.nl.