HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Studenten en medewerkers van de HKU kunnen zonder kosten gebruik maken van de faciliteiten van alle bibliotheken van de Universiteit Utrecht.

Op de startpagina van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU) vind je informatie over

1. Literatuur zoeken (met oa de catalogus)
2. Data en literatuur verwerken

3. Informatie over publiceren (oa auteursrecht)

Inschrijven?

Studenten: op vertoon van je geldige collegekaart in combinatie met een persoons- en een (recente) adreslegitimatie
Medewerkers: op vertoon van een personeelsverklaring (via HKU-personeelszaken aan te vragen).

NB adreslegitimatie: bankafschrift, loonstrook, afschrift van telefoon-abonnement of een ander officieel document van een (overheids)instelling. Recent: het document is bij voorkeur niet ouder dan 30 dagen.

Universiteits bibliotheek Binnenstad (UBB)

De Universiteitsbibliotheek Binnenstad (UBB), vroeger de Letterenbibliotheek, is onderdeel van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU). De collectie omvat publicaties over onder meer Kunstgeschiedenis en Kunstbeleid, Theater-, Film- en televisiewetenschap, Taal- en letterkunde, Muziekwetenschap.
Zie pagina Collecties Geesteswetenschappen

Adres en openingstijden UB Binnenstad:
Drift 27, Utrecht
(030) 253 62 00 (Receptie)
(030) 253 61 15 (Servicebalie)

Reguliere openingstijden:
ma t/m vr 8.00 - 22.30 uur (balies vanaf 9.00 uur),
za 10.00 - 18.00 uur en zo/feestdagen 10.00 - 22.30 uur

De fietsenkelder vind je onder het plein aan de Wittevrouwenstraat. Vanuit de kelder kun je binnendoor de bibliotheek in lopen.

UBB

De universiteits bibliotheek in de binnenstad

Catalogus

De catalogi van de universiteits bibliotheek zijn vaak ook via het web toegankelijk. Let wel vanwege auteursrechtelijke beperkingen is het vaak niet mogelijk artikelen te downloaden

Lees verder

Literatuur zoeken

Op de vervolgpagina Literatuur zoeken vind je een helder overzicht hoe te zoeken auteur, titel of onderwerp binnen de verschillende materialen. In geval je digitale bronnen vind; deze zijn vaak aan licenties gebonden, en in dat geval alleen ter plaatse raadpleegbaar in de Universiteitsbibliotheken.

Igitur via NARCIS

Igitur was de naam van het digitaal wetenschappelijk archief van de Universiteit Utrecht. Vanaf 5 november 2014 is het Utrecht University Repository (voorheen Igitur) te raadplegen via NARCIS. Via de voormalige website van Igitur, kom je nu in een subpagina van Narcis met een selectie binnen documenten (proefschriften, artikelen, rapporten, monografieën etc.) van wetenschappers aan de Universiteit. Veel documenten zijn full text beschikbaar en vrij toegankelijk te raadplegen.