HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

De informatiebronnen op deze pagina kunnen je verder helpen bij je onderzoek.

Catalogus

In de catalogus zijn boeken, tijdschriften, tijdschriftartikelen, eindwerkstukken (scripties) en audiovisuele materialen opgenomen van de collecties van de vier HKU mediatheken.
Online catalogus

Lynda.com

Via Lynda.com kunnen studenten en medewerkers van HKU korte cursussen volgen en skills oefenen.

ga naar Lynda.com

Krantenbank LexisNexis

In de krantenbank kun je artikelen die gepubliceerd zijn in Nederlandse kranten opzoeken. Deze dienst kan alleen vanuit de locaties van de HKU benaderd worden. (Safari-gebruikers: zorg dat bij de instellingen alle cookies ingeschakeld zijn.)

ga naar LexisNexis

IPA Source

IPA Source is een website waarop veel liedteksten in het IPA (International Phonetic Alphabet) staan uitgeschreven. Een handige studiehulp voor het correct uitspreken van je tekst! IPA Source is er voor de talen Engels, Duits, Frans, Italiaans, Latijn en Spaans.

Deze dienst kan alleen vanuit de locaties van de HKU benaderd worden

ga naar IPA Source

Oxford Music Online

De Oxford Music Online is een omvangrijke muziekencyclopedie, met zoekmogelijkheden op bijvoorbeeld componist, titel of onderwerp. Er zijn ook aparte opties om te zoeken naar bibliografische informatie en informatie in werklijsten.

ga naar Oxford Music Online

Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU)

Delpher

Delpher is de "voorkant" van de nationale digitale bibliotheek die miljoenen gedigitaliseerde pagina's uit Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften uit de collecties van een groot aantal wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen op één plek doorzoekbaar maakt.


ga naar Delpher

Beroep kunstenaar.nl

Op BeroepKunstenaar.nl vind je alles over de zakelijke kant van werk in de kunst- en cultuursector.

NARCIS, wetenschappelijke info

NARCIS is de nationale portal voor toegang tot publicaties en onderzoeksinformatie van alle Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en een aantal onderzoeksinstituten.

HBO Kennisbank

De HBO Kennisbank bevat scripties, onderzoeken, afstudeerverslagen, papers en artikelen, geschreven door studenten, docenten en lectoren van diverse Nederlandse hogescholen. Eindwerk van de HKU kun je via de eigen catalogi en/of portals van de biblio/mediatheken vinden en staan niet in de HBO-kennisbank opgenomen.

Economic Board Utrecht

De onderzoeksbibliotheek van de Economic Board Utrecht is een actuele openbare bron waar resultaten van onderzoeken, monitors en factsheets over de Utrechtse regionale economie overzichtelijk beschikbaar worden gesteld binnen 8 hoofdthema's.