HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Catalogus

De HKU mediatheken hebben gespecialiseerde onderwijscollecties. Hierin vind je boeken, dvd's, cd's, theaterteksten, tijdschriften en bladmuziek. In de catalogus kun je opzoeken welke materialen er zijn en op welke locatie ze staan.
Online catalogus

Locaties en opleidingen

Hieronder vind je welke collecties per locatie beschikbaar zijn.

Mediatheek IBB-laan/Pastoe Fabriek - Beeldende kunst, Design, Games en Interactie, Muziek en Technologie

Bibliotheek Janskerkhof - Theater en Kunsteducatie

Bibliotheek Mariaplaats - Utrechts Conservatorium

Mediatheek Oudenoord - Kunst en Economie, Media

Leenreglement

Studenten kunnen op vertoon van een geldige collegekaart van de HKU kosteloos materialen lenen. Docenten en medewerkers kunnen zich als lener laten inschrijven op vertoon van een geldig identiteitsbewijs.

Voor meer info kijk op aanvulling leenreglement

Auteursrechten in het hoger onderwijs

Docenten, studenten, onderzoekers en medewerkers van instellingen in het hoger onderwijs kunnen voor praktische informatie over allerlei auteursrechtelijke kwesties in het hoger onderwijs en onderzoek terecht op Auteursrechten in het hoger onderwijs Deze website is ontwikkeld en wordt beheerd door het Netwerk Auteursrechten Informatiepunten hbo (NAI-hbo) en SURF.

Lenen

Je kunt gebruik maken van alle HKU mediatheken en de universiteitsbibliotheek op vertoon van een geldige studentenkaart.

UB Utrecht

HKU heeft een samenwerkingsovereenkomst met de bibliotheek (UBU) van de Universiteit Utrecht afgesloten. Studenten en medewerkers van HKU kunnen kosteloos gebruik maken van de faciliteiten van de UBU. Direct naar de Universiteitsbibliotheek.

KB Den Haag

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is de nationale bibliotheek van Nederland. Voor 7,50 euro per jaar heb je toegang tot alle diensten en collecties. Kijk hier voor meer info over een lidmaatschap of ga naar de Koninklijke Bibliotheek.