HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Uitleenbalie

Bij de uitleenbalie kan je terecht voor kabels, microfoons, opname-apparatuur, versterkers, camera’s, statieven e.d. De uitleenbalie bevindt zich op de begane grond (K0.21) naast de receptie in het K&W gebouw.


• Voor alle reserveringen is de uitleen online te bereiken via uitleen.hku.nl

• Voor overige vragen en verlenging of annulering van reserveringen, is de uitleen bereikbaar op uitleen.mariaplaats@hku.nl


Openingstijden:

ma t/m vrij

09.30-12.30 uur

13.00-16.30 uur

Lenen apparatuur

De uitleen Mariaplaats is 24 uur per dag beschikbaar op uitleen.hku.nl. Deze site is door HKU ontworpen zodat je de meeste reserveringen zelf kan regelen zonder persoonlijk aan de balie te hoeven komen.

 

Wat kan:

• Reserveren met je smartphone, laptop of tablet!
• Je kan maximaal twee weken vooruit reserveren.

• Je kan spullen maximaal 4 dagen lang lenen.

• Voor alle reserveringen die je niet zelf kan regelen ben je welkom aan de uitleenbalie Mariaplaats. Wij helpen je daar verder. Bijvoorbeeld omdat je verder vooruit wilt reserveren, of voor een langere periode spullen wilt lenen.

• Reserveringen zijn PERSOONLIJK. Geen studentenpas bij je = geen spullen.

• Reservering annuleren of verlengen? Neem tijdig even contact op met de uitleen (via mail).

• Let op: heb je spullen nodig in het weekend? Zorg er dan voor dat je deze uiterlijk op vrijdag voor sluitingstijd ophaalt.

• Spullen die je na sluitingstijd van de uitleen wilt terugbrengen, kan je afgeven bij de receptie K&W.

 

Om bij ons te kunnen lenen vragen we je eerst eenmalig in te loggen op uitleen.hku.nl. Lees dan meteen even de voorwaarden (pdf).

 

Via uitleen.hku.nl kan je ook terecht bij de HKU uitleenbalies Oudenoord, IBB/Pastoe en Janskerkhof. Je kan wisselen tussen de verschillende uitleenbalies door op het kalender-icoontje te klikken, en daar de vestiging te selecteren. Vergeet niet op 'opslaan' te klikken!


Bekijk voor meer informatie ook de Uitleen Quick Start Guide (pdf). Heb je nog vragen? Kom bij ons langs (K0.21)!


Wat kan NIET:

Alle apparatuur en instrumenten zijn per definitie alleen voor gebruik binnen de gebouwen van HKU Utrechts Conservatorium. Dus niet voor buiten de deur. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor bijzondere onderwijsprojecten en examens, en dan alleen met expliciete toestemming van Beheer.

• Het is niet toegestaan apparatuur of instrumenten te lenen voor privé-doeleinden of evenementen die losstaan van het onderwijs.

• Muziekinstrumenten en gespecialiseerde apparatuur worden niet uitgeleend aan studenten van buiten HKU Utrechts Conservatorium. De beoordeling hiervan ligt bij de uitleen Mariaplaats.

 

Speciale reserveringen

Wat je online kunt reserveren is gekoppeld aan je studieprofiel. Heb je andere wensen, dan kan je dit met de medewerkers van de uitleenbalie bespreken.

 

De uitleenbalie beschikt ook over een collectie (klassieke) percussie-instrumenten. Kom langs om je over de uitleenvoorwaarden te laten informeren. 

 

Ook de Nord Stage keyboards en bekkensets moeten via uitleen.hku.nl gereserveerd worden. Houd er rekening mee dat deze binnen de openingstijden van de uitleenbalie worden opgehaald.

 

Het kistorgel en het verplaatsbare klavecimbel (“De Klop”) zijn ook te reserveren. Ga hiervoor even langs bij de servicebalie of stuur een mail naar servicebalie.mariaplaats@hku.nl.

Let wel: voor het verplaatsen van het kistorgel binnen school moet je zelf zorgen (zowel heen- als terugbrengen). Het transport binnen school van het klavecimbel wordt door medewerkers Beheer verzorgd.

 

Schorsing

Het niet naleven van de regels van de uitleen kan leiden tot een schorsing. De beoordeling hiervan ligt bij de medewerkers van de uitleen Mariaplaats.

Uitleen muziekinstrumenten

HKU Utrechts Conservatorium beschikt over een aantal muziekinstrumenten dat aan studenten in bruikleen kan worden gegeven. Deze collectie klassieke strijk- en blaasinstrumenten wordt beheerd door de bibliotheek Mariaplaats.


Voor meer informatie over de collectie en bruikleenvoorwaarden breng je een bezoekje aan de bibliotheek. Deze bevindt zich op de bovenste verdieping van het hoofdgebouw op Mariaplaats 28.


Let op: Deze uitleenservice is alleen beschikbaar voor studenten van HKU Utrechts Conservatorium. Wees zuinig op het instrumentarium, het is in ieders belang dat er correct met de instrumenten wordt omgegaan.