HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Uitleenbalie

Bij de uitleenbalie kun je terecht voor kabels, microfoons, opname apparatuur, versterkers, camera’s, statieven e.d. De uitleenbalie bevindt zich op de begane grond naast de receptie in het K&W gebouw (K0.21).


Voor alle reserveringen is de uitleen online te bereiken via uitleen.hku.nl

Voor overige vragen en annuleringen is de uitleen bereikbaar op uitleen.mariaplaats@hku.nl.


Openingstijden:

ma t/m vr

09.00-16.00 uur

In het weekend is de uitleen gesloten.

Uitleenapparatuur en backline

De uitleenbalie Mariaplaats is beschikbaar op uitleen.hku.nl. Deze site is door HKU ontworpen zodat je de meeste reserveringen zelf kan regelen zonder persoonlijk aan de balie te hoeven komen.


Je kunt:

• Vanuit je luie stoel / het toilet / K108 / waar dan ook spullen reserveren!
• Je kan maximaal twee weken vooruit reserveren

• Je kan spullen maximaal 4 dagen lang lenen

• Voor alle reserveringen die je niet zelf kan regelen ben je welkom aan de uitleenbalie Mariaplaats. Wij helpen je daar verder. Bijvoorbeeld omdat je verder vooruit wil reserveren, of voor een langere periode spullen wil lenen.

• Reserveringen zijn PERSOONLIJK. Geen studentenpas bij je = geen spullen

• Reservering annuleren? Neem tijdig even contact op met de uitleen (via mail).


Om bij ons te kunnen lenen vragen we je eerst eenmalig in te loggen op uitleen.hku.nl. Lees dan meteen even de voorwaarden.


Via uitleen.hku.nl kan je ook terecht bij de uitleenbalie Oudenoord en de uitleenbalie IBB (en binnenkort Janskerkhof). Je kan wisselen tussen de verschillende uitleenbalies door op het kalender-icoontje te klikken, en daar de vestiging te selecteren. Vergeet niet op 'opslaan' te klikken!

Bekijk voor meer informatie de Uitleen Quick Start Guide. Heb je nog vragen? Kom bij ons langs (K0.21)!

Speciale reserveringen

Nord's en bekkensets moeten ook via uitleen.hku.nl gereserveerd worden. Houd er rekening mee dat deze binnen de openingstijden van de uitleenbalie worden opgehaald. Nord's kunnen dan in de receptie worden neergezet als deze buiten openingstijden nodig zijn.


Het kistorgel en het verplaatsbare klavecimbel "De Klop" kun je ook reserveren. Ga hiervoor even langs bij de servicebalie of stuur een mail naar servicebalie.mariaplaats@hku.nl.

Let wel: voor het verplaatsen van het kistorgel moet je zelf zorgen (zowel heen als terugbrengen). Het transport van het klavecimbel wordt door Beheer verzorgd.

Uitleen instrumenten

HKU Utrechts Conservatorium beschikt over een aantal instrumenten dat aan studenten in bruikleen kan worden gegeven.


Je kunt alleen instrumenten lenen met toestemming van de eerste medewerker van Ondersteuning en Beheer. Je kunt hiervoor terecht bij de receptie van het Hoofdgebouw of in H0.02. Je vult een bruikleenverklaring in en ondertekent deze.

Voor wat betreft blaas- en strijkinstrumenten (uitgezonderd contrabassen) moet dit minimaal één dag voor het afhalen aangevraagd worden bij de bibliotheek Mariaplaats.

Wees zuinig op het instrumentarium, het is in ieders belang dat er correct met de instrumenten wordt omgegaan.