HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Ondersteuning en beheer is verantwoordelijk voor de lokalen, zalen en gebouwen. Ook zorgt zij ervoor dat de apparatuur werkt, op zijn plaats staat en dat lokalen zijn ingericht.

Medewerkers Bureau Ondersteuning & Beheer

1e Medewerker:

Susanne van Rhee (kamer H0.02, e-mail: susanne.vanrhee@hku.nl)


Conciërges:

Patrick Boom

Bas van Brakel

Hans Gerrietsen

Robbert Scheer

Barend Vermeulen


Receptionisten:

Ria Mulder (dag)

Marjan van der Hulst (weekend)

Ismail Amine (avond)


Zalenverhuur:

Ksenija Celner (kamer H0.13, mail: verhuringen.mariaplaats@hku.nl)

Uitleenbalie

Bij de uitleenbalie kun je terecht voor kabels, microfoons, opname apparatuur, versterkers, camera’s, statieven e.d. Een overzicht van de aanwezige apparatuur is beschikbaar bij de uitleenbalie. De uitleenbalie bevindt zich op de eerste etage in het K&W gebouw (K1.11).


Openingstijden:

ma t/m vr

• 9.00-9.45 uur

• 11.45-12.30 uur

• 15.00-15.45 uur


Uitleen apparatuur en backline

Je kunt tijdens de openingstijden terecht om spullen te reserveren, op te halen en/of terug te brengen. Reserveringen kunnen ook per mail doorgegeven worden: uitleen.mariaplaats@hku.nl.


De gereserveerde spullen kun je op de gewenste dag tijdens de openingstijden ophalen en/of terugbrengen bij de uitleenbalie. Het is dus belangrijk op tijd een reservering te maken om teleurstellingen te voorkomen.


Daarnaast is het gewenst dat je als student zelf in het bezit bent van een microfoon, XLR kabel en mini jack kabel. Dit is in ieder geval niet meer beschikbaar bij de receptie van het K&W gebouw voor studenten. Het is uiteraard wel beschikbaar bij de uitleenbalie, maar in beperkte aantallen en alleen verkrijgbaar tijdens de openingstijden.


In het reserveringssysteem Asimut kun je als student naast een repetitielokaal nu ook een bekken-set en een Nord reserveren. Deze zijn (wel) beschikbaar bij de receptie van het K&W gebouw, dus ook in de avonduren en in het weekend!


Uitleen instrumenten

HKU Utrechts Conservatorium beschikt over een aantal instrumenten dat aan studenten in bruikleen kan worden gegeven.

Je kunt alleen instrumenten en apparatuur lenen met toestemming van de eerste medewerker van bureau Ondersteuning en Beheer. Je kunt hiervoor terecht bij de receptie van het Hoofdgebouw of H0.02. Je vult een bruikleenverklaring in en ondertekent deze. Het is belangrijk op tijd de gewenste instrumenten/apparatuur te reserveren bij het conciërgeteam. Wat betreft blaas- en strijkinstrumenten (uitgezonderd contrabassen) moet dit minimaal één dag voor het afhalen aangevraagd worden bij de bibliotheek.

Wees zuinig op het instrumentarium, het is in ieders belang dat er correct met de instrumenten wordt omgegaan.

Huisregels

• Geen privé-lessen en geen onbevoegden in de gebouwen. In verband met de uitsluitend voor eigen studenten beschikbare studieruimten en de controle bij de ingang, is het uitdrukkelijk niet toegestaan privé-lessen in de gebouwen te geven aan personen die niet ingeschreven staan bij de faculteit, tenzij in het kader van stagelessen iets anders is overeengekomen. Wie op eigen gelegenheid lessen, musiceeravonden en dergelijke in de gebouwen van HKU Utrechts Conservatorium wil organiseren, dient hiervoor schriftelijk toestemming te vragen aan het MT (directeur en studieleiders).

• Temperatuurverschillen zijn slecht voor instrumenten. Daarom moeten ramen gesloten blijven en de centrale verwarming op dezelfde stand, tenzij er noodzaak is daarvan af te wijken juist vanwege die temperatuurverschillen.

• Ramen in het gebouw van K&W moeten op zaterdag en zondag gesloten

blijven.

• De ramen aan de noordzijde van K&W (K0.21 t/m K0.27, K1.21 t/m K1.29 en K2.21 t/m K2.30) moeten altijd gesloten blijven. Overtreding leidt tot geluidsoverlast voor de omwonenden, die actie kunnen ondernemen. Gevolg zou kunnen zijn: sluiting van K&W op zondag!

• Er geldt voor beide gebouwen een algemeen rookverbod.

• Het is verboden koffie, andere dranken en etenswaren mee te nemen naar de leslokalen.

• Affiches e.d. mogen niet geplakt worden op deuren, kozijnen en muren, in verband met beschadiging van het schilderwerk.

• We helpen met elkaar de kantine schoon te houden. Gelieve serviesgoed en bestek na gebruik terug te brengen naar het buffet. De magnetron in de kantine kan ook door studenten gebruikt worden. Plastic bekers en andere wegwerpartikelen na gebruik in de prullenbak deponeren.

• De Nederlandse Beiaardschool hanteert voor het gebouw Grote Spui 11 en het Belgenmonument te Amersfoort een eigen set huishoudelijke regels; deze worden aan alle gebruikers overhandigd.

Onderhoud, reparatie, aanvraag meubilair en instrumentarium

Is er een lamp kapot, het toilet verstopt, of sluit een deur niet? Heb je een verzoek voor reparatie of stemmen van een instrumenten of apparatuur, laat het ons weten.
Je kunt voor deze en overige vragen altijd terecht door een e-mail te sturen naar: beheer.mariaplaats@hku.nl

ICT

De Netwerk- en Informatie Dienst (NID) verzorgt samen met de ICT-medewerkers op de locaties voor alle ICT-voorzieningen van HKU.


Meer informatie over software en ICT bij HKU


Computervoorzieningen

• Internetlokaal: H2.05

• Computer-theorielokaal: H1.05

• Internetcafé: in de kantine van K&W

• Bibliotheek (H3.04)


Draadloos internet

Er is in beide gebouwen gratis WIFI aanwezig voor studenten en medewerkers. De toegangscode is verkrijgbaar bij de onderwijsbalie.


E-mail

Ben je je wachtwoord vergeten van je HKU e-mail of wil je meer informatie over je HKU e-mail, klik hier.


Betaling

Readers, kopietjes, bibliotheekboetes: je kunt in het hele HKU Utrechts Conservatorium pinnen.

Kantine

De kantine in K&W is toegankelijk voor studenten en medewerkers tijdens de openingsuren van het gebouw. Er is catering beschikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 -16.00 uur in de kantine.

De kantine is dé plek om te eten en drinken. In onderwijs- en studieruimtes, bij computers en instrumenten doen we dit niet. Om het gebouw voor ons allemaal leefbaar te houden, verwachten we dat je de gebruikte ruimte schoon en opgeruimd achterlaat. Dit geldt ook voor de kantine.

Instrumentenruimtes en kluisjes

Als student van HKU Utrechts Conservatorium kun je gebruik maken van instrumentenruimtes en kluisjes huren.

De instrumentenruimtes bij de recepties van het Hoofdgebouw en K&W zijn alleen beschikbaar voor instrumenten/bagage die niet in een kluisje passen. Voor alle andere instrumenten/bagage kan men een kluisje huren in K&W. Huur per cursusjaar, van 1 september tot 1 juli, kost € 30,-.

Voor reservering kunnen studenten terecht bij de eerste medewerker van Bureau Ondersteuning & Beheer. In de instrumentenruimte kun je ook gebruikmaken van hangsloten. De hangsloten zijn ook te huur bij de eerste medewerker.

Printen en kopieren

Sinds januari kun je printen, kopiëren en scannen bij multifunctionals die op diverse plekken in het gebouw staan. Hiervoor gebruik je je HKU-studentenpas, waar je een tegoed op gezet hebt. Log in met je HKU-acount op hku.mycampusprint.nl, zet er een tegoed op en selecteer je bestand(en). Na je printopdracht kun je je print op elke machine ophalen door je met je studentenpas te identificeren.