HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Het projectenbureau is opgericht om studenten binnen het onderwijs in opdracht van een externe partij ervaring op te laten doen in hun toekomstig vakgebied.

Het Productiebureau maakt een planning en coördineert de activiteiten in het Akademietheater.

Het productiebureau

  • coördineert de onderwijsproducties
  • draagt zorg voor de productiebegeleiding en begeleidt de productieassistenten
  • is verantwoordelijk voor de productie planning in de theaterzalen en op externe locaties

  • geeft informatie over de productionele en zakelijke aspecten rondom het maken van een voorstelling of installatie

Zalenplanning

Jaarlijks wordt in mei een planning gemaakt van de onderwijsprojecten die gebruik gaan maken van het Akademietheater of een externe theaterzaal. Studenten en docenten kunnen in het studiejaar via de onderwijscoördinator  aanvragen indienen voor het gebruik van een van de theaterzalen.


Productieondersteuning

De producties worden ondersteund door medewerkers van het productiebureau en/of freelancers uit het werkveld. Bij een aantal producties zijn tweedejaars studenten van de opleiding Theatermanagement van HKU K&E betrokken.

Op HKU Theater is tevens een medewerker van Bureau Communicatie aanwezig die kan adviseren over publiciteit.

Het projectenbureau

  • is er voor om studenten binnen het onderwijs in opdracht van een externe partij ervaring op te laten doen in hun toekomstig vakgebied. Dat kan het het bedrijfsleven zijn, de non-profitsector of kunst- en cultuurinstellingen.
  • fungeert ook als intermediair tussen afgestudeerden en organisaties.

Opdrachten kunnen voor individuele studenten zijn (ISA's mee invullen) maar kunnen ook groepsprojecten zijn, waarbij je ook samenwerkt met studenten van andere opleidingen binnen HKU Theater en de HKU.


Vrijheid en verantwoordelijkheid

Binnen de kaders van de externe opdracht ontwikkel je zelfstandig een artistiek product. Dit kan bijvoorbeeld een installatie, een game, een tekst, een concept of een voorstelling zijn. De verantwoordelijkheid van de student is groot: zelf plannen, budgetteren, presenteren en binnen de gegeven tijd en inhoudelijke kaders je eigen artistieke product ontwikkelen.

Begeleiding externe onderwijsprojecten

Hoewel je zelfstandig een opdracht vervult, worden onderwijsprojecten in opdracht van derden, procesmatig en zakelijk begeleid door het projectenbureau en artistiek/ inhoudelijk door een of meerdere docenten. Heb je suggesties voor projecten of beschik je zelf over handige externe contacten, mail dan naar xchange@hku.nl of loop even binnen in kamer 2 van Janskerkhof 17/18.

Via de studentenportal praktijkervaring kun je verdere informatie vinden over stages, projecten en via de vacaturebank kun je ook zoeken naar het stage- en projectenaanbod en naar bijbaantjes of vrijwilligerswerk.

Meer informatie is ook te vinden in het informatieboekje op de pagina Huisregels