HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

De Bibliotheek Mariaplaats bevindt zich op de vierde verdieping van het hoofdgebouw. De ingangen zijn op de derde verdieping (H 3.04) en de vierde verdieping (H 4.02, alleen per lift bereikbaar).

Medewerkers

Simeon Bodden, 1e medewerker
Mirjam-Iris Crox
bibliotheek.mariaplaats@hku.nl

Praktische informatie

Prijslijst

Leenreglement

• (Aanschaf)suggesties zijn altijd welkom! Je kunt ons mailen, of een formulier invullen bij de balie.

Collectie

Alle materialen in de collectie worden uitgeleend, tenzij anders aangegeven.


  • Bladmuziek: klassiek, jazz & pop, instrumentale en vocale werken; partituren, pianouittreksels en koor- en orkestpartijen.
  • Literatuur over muziek: naslagwerken, handboeken, boeken over muziekgeschiedenis, -theorie, -pedagogiek en -methodiek, instrumentkunde, boeken met biografieën, werkbesprekingen en analyses.
  • Tijdschriften: algemene muziektijdschriften, tijdschriften op specifieke muziekgebieden en tijdschriften van belang voor de organisatie van het (kunst)onderwijs. De meest recente aflevering van ieder tijdschrift is alleen ter inzage, oudere afleveringen worden wel uitgeleend.
  • Cd's en dvd's: klassiek, jazz & pop en geluidsvoorbeelden bij muziekmethodes.

Studieplaatsen en reprofaciliteiten

De bibliotheek beschikt over een aantal studieplaatsen en -computers. Er is een aparte zithoek, waar ook koffie wordt verkocht. Daarnaast zijn er print-, kopieer- en inbindfaciliteiten aanwezig. Printkaarten en ringbandjes zijn te koop aan de balie.

Bibliotheek Nederlandse Beiaardschool

De Nederlandse Beiaardschool heeft een eigen bibliotheek met een collectie die geheel op de beiaardcultuur geconcentreerd is.

Actueel

In verband met de kerstvakantie is de bibliotheek gesloten van 25 december tot en met 7 januari. Op 8 januari om 10.00 uur is iedereen weer welkom!