HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

HKU telt meerdere mediatheken met elk een eigen collectie. Je kunt gebruik maken van alle mediatheken op vertoon van een geldige studentenkaart.

Catalogus

De HKU mediatheken hebben gespecialiseerde onderwijscollecties. Hierin vind je boeken, dvd's, cd's, theaterteksten, tijdschriften en bladmuziek. In de catalogus kun je opzoeken welke materialen er zijn en op welke locatie ze staan.

Online catalogus

Informatiebronnen

Je vindt hier links naar allerlei informatiebronnen. Hier vind je ook afstudeerwerk van studenten.

Lees verder

Locaties

Via onderstaande pagina's vind je per locatie nieuws en informatie.


Mediatheek IBB-laan (Beeldende kunst, Design, Games en Interactie, Muziek en Technologie)

Bibliotheek Janskerkhof (Theater en Kunsteducatie)

Bibliotheek Mariaplaats (Utrechts Conservatorium)

Mediatheek Oudenoord (Kunst en Economie, Media)

Openingstijden

Op deze overzichtspagina vind je contactinformatie en openingstijden van alle vier HKU-mediatheken, inclusief informatie over sluiting rondom feestdagen en vakanties.

Lees verder

UB Utrecht / KB Den Haag

HKU heeft een samenwerkingsovereenkomst met de bibliotheek (UBU) van de Universiteit Utrecht afgesloten. Studenten en medewerkers van HKU kunnen kosteloos gebruik maken van de faciliteiten van de UBU. Direct naar de Universiteitsbibliotheek.


De Koninklijke Bibliotheek (KB) is de nationale bibliotheek van Nederland. Voor € 15,- per jaar heb je toegang tot alle diensten en collecties. Kijk hier voor meer info over een lidmaatschap of ga naar de Koninklijke Bibliotheek.

Auteursrechten in het hoger onderwijs

Docenten, studenten, onderzoekers en medewerkers van instellingen in het hoger onderwijs kunnen voor praktische informatie over allerlei auteursrechtelijke kwesties in het hoger onderwijs en onderzoek terecht op Auteursrechten in het hoger onderwijs Deze website is ontwikkeld en wordt beheerd door het Netwerk Auteursrechten Informatiepunten hbo (NAI-hbo) en SURF.

 

Leenreglement

Studenten kunnen op vertoon van een geldige collegekaart van de HKU kosteloos materialen lenen. Docenten en medewerkers kunnen zich als lener laten inschrijven op vertoon van een geldig identiteitsbewijs.

Voor meer info kijk op aanvulling leenreglement